Project Zelling in Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Zelling

Nieuwbouw in Nieuwerkerk aan den IJssel

De voormalige bedrijfslocatie Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt een bijzonder woon- en verblijfsgebied; de nieuwe wijk ligt op een markant punt aan de Hollandsche IJssel en wordt toekomstbestendig zonder gas en energieneutraal ontwikkeld. Het plan bestaat uit een mix van grondgebonden woningen en een appartementengebouw, allemaal met een vrij uitzicht over de Hollandsche IJssel. Langs deze rivier komt een openbaar toegankelijk uitkijkpunt en worden tevens wandelpaden aangelegd. Aan de dijkzijde wordt ruimte gecreëerd voor een royaal en publiek toegankelijk park.

Het bouwplan omvat totaal 61 woningen. Het appartementsgebouw bestaat uit 21 appartementen met een parkeergarage in het souterrain. De grondgebonden woningen zijn onderverdeeld in 32 rijwoningen en 8 geschakelde 2-laagse villa’s die met een circa 16 meter brede woonkamer vrij en panoramisch uitzicht hebben over de rivier.

Het project bevindt zich thans in de fase van de uitwerking van het voorlopig ontwerp en het opstellen van het ontwerp bestemmingsplan.

Klunder Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en de openbare ruimte is ontworpen door Houtman+Sander landschapsarchitectuur. Voor de civieltechnische werkzaamheden en de milieukundige (bodem) aspecten zijn respectievelijk  Waalpartners civil engineering en ATKB adviesbureau voor bodem, water en ecologie betrokken bij dit project.

De verkoop van de woningen start naar verwachting medio 2020. U kunt zich echter nu al registreren als belangstellende voor het project. Na aanmelding wordt u door middel van nieuwsbrieven automatisch op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen van het project.

 

Heb je interesse?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte! 

https://www.nieuwbouwzelling.nl/contact/