Scheele Makelaars
Bel ons nu 0180 315 544

Gemeente Zuidplas zoekt een naam voor nieuw dorp met achtduizend woningen

04-06-2024

 

 

De Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas zoekt een naam voor een nieuw dorp in de polder. Daar komen achtduizend woningen te staan. Tot en met 30 juni mag iedereen suggesties inzenden. Die moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Op dit moment heeft het nieuwe dorp slechts een werktitel: het Vijfde Dorp. De fusiegemeente Zuidplas bestaat nu nog uit vier dorpen: Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen. Het nieuwe dorp zou dus het vijfde van de gemeente Zuidplas zijn.

Iedereen mag een naam suggereren. Wel gelden er wat voorwaarden. Zo moeten mensen de naam eenvoudig kunnen uitspreken en makkelijk kunnen onthouden. Ook mag de nieuwe naam niet te veel op die van andere gemeenten of wijken lijken. Tot slot moet hij volgens de gemeente "passen bij de identiteit, aard en geschiedenis van het gebied waarin het nieuwe dorp ligt".

Een selectiecommissie beoordeelt de inzendingen en stelt vervolgens een top drie samen. Na de zomervakantie mag iedereen die in de gemeente Zuidplas woont erover stemmen. In het najaar wordt de naam van het nieuwe dorp bekendgemaakt.

Het nieuwe dorp moet in het midden van de Zuidplaspolder verrijzen. Naast woningen komen er ook twee bedrijventerreinen. De gemeenteraad heeft enkele weken geleden hiervoor het bestemmingsplan vastgesteld.

De Zuidplaspolder bevat het laagste punt van Nederland: 6,76 meter onder NAP. Het dorp wordt op een hoger gelegen deel gebouwd.

 

bron nu.nl  

Ongekend flexibel

De meest flexibele makelaar  in  Arnhem

Vriendelijk, flexibel en resultaatgericht. U bent in goede handen. We maken de verkoop van uw huis een geweldige ervaring, en de zoektocht naar een nieuwe woning een feest.

FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

 

 

Zelfs naar Google ‘s maatstaven indrukwekkend.

De zoekmachine prestaties zijn ongekend en u beheert het allemaal zelf, zonder dat dit ten koste gaat van gebruikersgemak. 

Ongekend flexibel, ongeëvenaard creatief.

Bedenk de allermooiste manier om uw aanbod te laten zien, en doe die keer acht. Indrukwekkende, scherm vullende zoekresultatenpagina’s en detailpagina’s, in 8 variaties. 

Inloggen

Inloggen op mijn Scheele Makelaars. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?